Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Kongre binası baskının simge ismi için istenilen ceza belli oldu

Düzenleyen:
ABD Kongre binası baskının simge ismi için istenilen ceza belli oldu

DÜNYA Haberleri

ABD'de 6 Ocak'taki Kongre binası baskınında kafasında boynuzlarla dikkatleri üzerine çeken Jacob Chansley hakkında savcılık hapis cezası istedi.

ABD'de 6 Ocak'ta Donald Trump destekçileri, başkanlık seçimlerinin sonuçlarını protesto etmek için Kongre binasını basmıştı. Kafasında boynuzlarla dikkatleri üzerine çeken ve "QAnon Şamanı" olarak bilinen Jacob Chansley, baskının simgesi olmuştu. Elindeki mızrağın ucunda ABD bayrağı taşıyan Chansley, Senato kürsüsüne oturmuş ve megafonla kongre üyelerinin dışarı çıkartılmasını istemişti. Yetkililer, Chansley’in eski Başkan Yardımcısı Mike Pence'e de bir tehdit notu yazdığını ileri sürmüştü. 9 Ocak’tan beri tutuklu olan Chansley, eylülde hakkındaki federal işleyişi engelleme suçlamasını kabul etmişti.

Öte yandan, QAnon Şamanı hakkında istenilen ceza belli oldu. Savcılık, Chansley için 51 ay hapis cezasına ek olarak 3 yıl denetimli serbestlik ve 2 bin dolar tazminat talebinde bulundu. Savcılar, cezanın ibretlik olmasını istedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...