Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi devam ediyor. Göçmenler soğuk hava şartlarına rağmen dikenli teller ardında bekleyişlerini sürdüren göçmenlerin sınırdan alınmamasına Almanya'nın Köln kentinde protesto yapıldı.

Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizi devam ediyor, göçmenler zorlu koşullara rağmen sınırda bekleyişlerini sürdürüyor. Almanya’nın Köln kentinde göçmenlerin sınırdan içeri alınmaması protesto edildi.

Ellerinde “Hiç kimse yasadışı değildir”, “İnsanlar piyon değildir” ve “Dayanışma sınır tanımaz” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, sınırda bekleyen göçmenlerin yaşadığı kötü duruma dikkat çekti.

Belarus sınırındaki mültecilerle dayanışma içinde olunduğu yönünde sloganlar atan göstericiler, Hans-Böckler Meydanı’ndan Dom Katedrali'ne kadar yürüdü. Yapılan konuşmalarda Avrupa Birliği ülkelerinin sınırlarını sığınmacılara açılması istenirken, Almanya’nın da sorumluluk alması çağrısında bulunuldu.

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendiAlmanya’nın Köln kentinde göçmenlerin sınırdan içeri alınmaması protesto edildi.

Gösteriye katılan Köln Uyum Meclisi Eş Başkanı Ahmet Edis yaptığı açıklamada, Polonya-Belarus sınırındaki insanlık dışı durumu kınadıklarına belirterek, “Köln’de birçok sivil toplum kuruluşu olarak, orada insanlığa aykırı ve hukuk dışı duruma karşı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Burada toplanan insanlar Alman devletine bu insanların Almanya’ya alınması gerektiğini dile getiriyor” dedi.

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi

“SINIRDA BU SOĞUKTA KALMAK ZORUNDA OLAN İNSANLAR MAĞDUR DURUMDA”

Göstericilerden Manfred Pik ise, Avrupa’nın mültecileri alabilecek kapasiteye sahip çok büyük ve çok zengin ülkeler topluluğu olarak gördüğünü ifade ederek, “Almanya dünyanın en zengin ülkelerinden ve mültecileri almayı reddediyor bu felaket bir durum. Sınırda bu soğukta kalmak zorunda olan insanlar mağdur durumda” dedi.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...