Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi

Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizi devam ediyor. Göçmenler soğuk hava şartlarına rağmen dikenli teller ardında bekleyişlerini sürdüren göçmenlerin sınırdan alınmamasına Almanya'nın Köln kentinde protesto yapıldı.

Kaydet
a- | +A

Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizi devam ediyor, göçmenler zorlu koşullara rağmen sınırda bekleyişlerini sürdürüyor. Almanya’nın Köln kentinde göçmenlerin sınırdan içeri alınmaması protesto edildi.

Ellerinde “Hiç kimse yasadışı değildir”, “İnsanlar piyon değildir” ve “Dayanışma sınır tanımaz” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, sınırda bekleyen göçmenlerin yaşadığı kötü duruma dikkat çekti.

Belarus sınırındaki mültecilerle dayanışma içinde olunduğu yönünde sloganlar atan göstericiler, Hans-Böckler Meydanı’ndan Dom Katedrali'ne kadar yürüdü. Yapılan konuşmalarda Avrupa Birliği ülkelerinin sınırlarını sığınmacılara açılması istenirken, Almanya’nın da sorumluluk alması çağrısında bulunuldu.

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi
Başlık ResmiAlmanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi
Almanya’nın Köln kentinde göçmenlerin sınırdan içeri alınmaması protesto edildi.

Gösteriye katılan Köln Uyum Meclisi Eş Başkanı Ahmet Edis yaptığı açıklamada, Polonya-Belarus sınırındaki insanlık dışı durumu kınadıklarına belirterek, “Köln’de birçok sivil toplum kuruluşu olarak, orada insanlığa aykırı ve hukuk dışı duruma karşı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Burada toplanan insanlar Alman devletine bu insanların Almanya’ya alınması gerektiğini dile getiriyor” dedi.

Almanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi
Başlık ResmiAlmanya’da Belarus-Polonya sınırındaki göçmenler için destek gösterisi düzenlendi

“SINIRDA BU SOĞUKTA KALMAK ZORUNDA OLAN İNSANLAR MAĞDUR DURUMDA”

Göstericilerden Manfred Pik ise, Avrupa’nın mültecileri alabilecek kapasiteye sahip çok büyük ve çok zengin ülkeler topluluğu olarak gördüğünü ifade ederek, “Almanya dünyanın en zengin ülkelerinden ve mültecileri almayı reddediyor bu felaket bir durum. Sınırda bu soğukta kalmak zorunda olan insanlar mağdur durumda” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Polonya topraklarında bekleyen göçmenler Belarus
HABER

Polonya topraklarında bekleyen göçmenler Belarus'a geri itildi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.