ABD'den başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışan İranlılara yaptırım

Düzenleyen:
ABD'den başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışan İranlılara yaptırım

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi, 2020 başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle İranlı 6 kişi ve bir şirketi yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, İranlı gruplar da dahil olmak üzere, devlet destekli aktörlerin, ABD'deki seçimlere olan inancı zedelemek amacıyla web siteleri tasarladığını açıkladı. Bakanlık, bu kişilerin ayrıca sosyal medya aracılığıyla da dezenformasyon yaymak için gizli ve aldatıcı faaliyetlerde bulunduğunu bildirdi. 

SİBER KAMPANYA

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 2020 ABD Başkanlık seçimlerini etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle İranlı 6 kişi ve bir şirketin yaptırım listesine eklendiği ifade edildi. Yaptırım uygulanacak kişiler arasında yer alan Seyyed Mohammad Hosein Musa Kazemi ile Sajjad Kashian hakkında seçimlere müdahale etmek için siber dezenformasyon kampanyası başlattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...