Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya'dan 9 ülkeye 3,7 milyon dozluk aşı yardımı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Japonya'dan 9 ülkeye 3,7 milyon dozluk aşı yardımı

DÜNYA Haberleri  / AA

Japonya, koronavirüsle mücadeleye destek amacıyla 9 ülkeye 3,7 milyon doz aşı tedarik edeceğini duyurdu.

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürerken, aşıya ulaşmada zorluk yaşayan ve nüfus yoğunluğu olan ülkelere Japonya yardım eli uzattı. Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, gelişen 9 ülkenin salgınla mücadelelerine destek olacaklarını bildirdi.

3,7 milyon doz Covid-19 aşısı gönderilecek olan ülkelerin Bangladeş, Kamboçya, Laos, Tonga, Vanuatu, Nikaragua, Mısır, Suriye ve Yemen olduğunu açıklayan Hayaşi, "Japonya yerel üretim, doz miktarı stoku ile ülkelerin aşı talebini göz önüne alarak aşı yardımlarını sürdürecektir" diye konuştu.

JAPONYA'DA ÜRETİLEN AŞILARI KAPSIYOR

Japonya'da üretilen AstraZeneca aşılarını kapsayacak yardım, Birleşmiş Milletler destekli Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kanalıyla ulaştırılacak.

Kyodo ajansı Japonya'nın şimdiye kadar yardım olarak çeşitli ülkelere gönderdiği doz desteğinin yaklaşık 30 milyon doza eriştiğini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...