Suriyelilere kendi ülkelerinde iş imkânı

Suriyelilere kendi ülkelerinde iş imkânı

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin terörden arındırarak güvenli hâle getirdiği Fırat Kalkanı Bölgesinde istihdam oluşturacak ve Suriyelilerin geri dönüşünü sağlayacak projeler meyvelerini vermeye başladı. Bölgede kurulan Organize Sanayi Sitelerinde (OSB) çok sayıda dükkân yapılırken, binlerce Suriyelinin istihdamı sağlandı.

Selçuk Böke | ANKARA

Hayatın olağan akışına döndüğü bölgelerdeki son duruma ilişkin TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çobanbey’de kurulan OSB’de 1.338 dükkân, Cerablus’ta ise 240 dükkân yapıldığını söyledi. Çobanbey’de 15 hektarlık alana inşa edilen OSB’de yaklaşık 8 bin kişiye iş imkânı sunuldu.

ALTYAPISI AFAD’DAN
Altyapısını AFAD’ın üstlendiği Çobanbey Organize Sanayi sitesinde bölge halkı çoğunlukla ayakkabı sektöründe çalıştığı için sitenin büyük bölümüne ayakkabı imalathaneleri açıldı. Ayrıca tekstil, demir doğrama, çeşitli fabrikaları ve plastik döküm fabrikaları da kuruldu. Öte yandan, OSB’deki iş adamlarına ihracat konusunda kolaylık sağlandığı ve Türkiye üzerinden üçüncü bir ülkeye transit ihracat imkânı verildiği de belirtildi.

GERİ DÖNÜŞ ADIMLARI
Türkiye, Suriye’de terörden arındırdığı bölgede çeşitli projeler yürütüyor. Daha önce Afrin’de zeytinlik alanların geliştirilmesi ve zeytinin işlenmesi için çalışmalar yapılmıştı. Yine, El-Bab ilçesinde kurulacak ilk organize sanayi bölgesinin temelleri de atılmıştı. Bu adımlar sonrasında, ekonomik kaygıları da ortadan kalkan Suriyeli mültecilerin kendi topraklarına dönmesinin hızlanması öngörülüyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...