Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuzey Kore'den ilginç bir karar daha: Deri mont giymek yasaklandı

Düzenleyen:
Kuzey Kore'den ilginç bir karar daha: Deri mont giymek yasaklandı

DÜNYA Haberleri

Dış dünyaya kapalı olan ve zaman zaman ilginç yasak kararlarıyla gündeme gelen Kuzey Kore'den şaşırtan bir haber daha geldi. Ülkenin lideri Kim Jong-Un'un sıklıkla tercih ettiği deri montları giymek, 'liderin tarzını kopyalayarak saygısızlık etmek' gerekçesiyle yasaklandı.

Kuzey Kore senenin başlarında kot pantolon ve 'aslan yelesi' saç stilini yasaklaması ile gündeme gelmiş, ülkenin lideri Kim Jong-Un, kıyafet dışında da pek çok şaşırtan karara imza atmıştı. Bu kararlardan sonuncusu ise 'deri mont' yasağı oldu. Kuzey Kore'de, 'Kim Jong Un'un kıyafet tercihlerine saygısızlık' olması gerekçesiyle, vatandaşların deri mont çeşitlerini giymeleri yasaklandı.

GEREKÇE: KIM JONG-UN'U TAKLİT ETMEK

ABD tarafından finanse edilen haber sitesi Radio Free Asia (RFA), Kuzey Kore kaynaklarına atıfta bulunarak Kim Jong-Un'un kıyafet tercihlerini taklit gerekçesiyle vatandaşların deri mont giymelerinin yasaklandığını belirtti. Haberde, özellikle Kim'in sık sık deri trençkot giymesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtilirken, Kuzey Kore'deki deri mont fiyatlarının da altı çizildi.

Ülkede 'lüks giyim ürünü' olarak görülen deri ceketlerin fiyatlarının suni deride 80 bin won, gerçek deride ise 170 bin won civarında seyrettiği belirtilen haberde, ülkede ortalama maaşın ise yaklaşık 4 bin won olduğu aktarıldı. 

Kuzey Kore'den ilginç bir karar daha: Deri mont giymek yasaklandı

Kuzey Kore'de son olarak Güney Kore yapımı Squid Game dizisini ülkeye getirmekle suçlanan kişi idam cezasına çarptırıldı. 

DERİ MONT VE PALTOLAR 'GÜÇ SEMBOLÜ' KABUL EDİLİYOR

Bir kaynağa atıfta bulunan haberde, "Bu yılın ocak ayında gerçekleştirilen 8'inci parti kongresindeki askeri geçit töreni sırasında, Kim Jong-Un ve tüm üst düzey yetkililerin de deri ceket giydiği görüldü" dendi. Kaynağa göre, deri ceket giyen yetkililer arasında Kim Jong-Un'un kız kardeşi Kim Yo-Jong da vardı.

 

Kaynak, Eylül ayında deri mont ve paltoların 'güç sembolü' olarak kabul edilmesinden dolayı, özel giyim tüccarlarının ticaret şirketi yetkililerinden sentetik deri ithal etmelerini istediğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...