İsrail, casus yazılımla ABD'li diplomatların telefonlarına sızdı

Düzenleyen:
İsrail, casus yazılımla ABD'li diplomatların telefonlarına sızdı

DÜNYA Haberleri

İsrail merkezli NSO Grup tarafından geliştirilen "Pegasus" isimli casus yazılımın, yurt dışında görev yapan ABD'li diplomatların telefonlarının hacklenmesi için kullanıldığı iddia edildi.

ABD'nin en büyük gazetesi The Washington Post, şok iddialarda bulundu. Gazetenin haberine göre teknoloji devi Apple, 11 ABD'li diplomatı telefonlarının son aylarda Pegasus tarafından hacklendiği konusunda uyardı.

PEGASUS İŞ BAŞINDA

İsrail merkezli NSO Grup tarafından geliştirilen "Pegasus" isimli casus yazılımın, yurt dışında görev yapan ABD'li diplomatların telefonlarının hacklenmesi için kullanıldığı öne sürüldü. Apple söz konusu diplomatların Uganda ve diğer Doğu Afrika ülkelerinde çalıştığını aktardı. Diplomatları geçen aydan bu yana uyarmaya başladıklarını kaydetti.

"ABD'YE KARŞI CİDDİ TEHDİT"

ABD Ulusal Güvenlik Konseyinden yapılan yazılı açıklamada ise aralarında NSO'nun da bulunduğu bazı şirketlerin geçen ay kara listeye alındığı anımsatılarak "NSO Grup'unki gibi bazı ticari casus uygulamaların, ABD'li personelleri için ciddi karşı istihbarat ve güvenlik tehdidi oluşturduğundan endişeliydik. Biden yönetimin, bu tarz araçlar geliştiren bazı şirketleri kara listeye almasının nedenlerinden biri de buydu." ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...