DEAŞ, hapishanede 1.000 Müslüman’ı katletti

DEAŞ, hapishanede 1.000 Müslüman’ı katletti

DÜNYA Haberleri

Irak’taki vahşetleri araştıran Birleşmiş Milletler (BM) ekibi, terör örgütü DEAŞ’ın Haziran 2014’te Musul’daki Badush hapishanesinde insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları işlediklerini ve en az 1.000 Müslüman mahkûmun sistematik olarak öldürdüğünü açıkladı.

Osman Sağırlı

Vahşeti araştıran BM ekibinin başkanı Christian Ritscher, BM Güvenlik Konseyine kurbanlarının delillerini kapsayan toplu mezarlardan ve hayatta kalanlardan toplanan delilleri sundu. Ritscher soruşturmalar sonucunda, DEAŞ'lı teröristlerin hapishanede  “insanlığa karşı cinayet, imha, işkence, zorla kaybetme, zulüm ve diğer insanlık dışı eylemler" işlediği sonucuna varıldığını söyledi.  Ritscher ayrıca DEAŞ’ın kimyasal silah saldırılarının yanı sıra hardal kükürt maddesi kapsayan roket topçu mermileriyle 3.000’den fazla kişiyi öldürdüğünü belirlediklerini söyledi. Ritscher “Konseye bir sonraki brifingde DEAŞ’ın işlediği suçlar dâhil olmak üzere kimyasal silah kullanımına ilişkin bulguları sunacağız” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...