Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Avusturalya’nın turistin bölge Margaret River’da süren orman yangınları nedeniyle 45 kişi bölgeden tahliye edilirken, 6 bin hektardan fazla alan yangından etkilendi.

Avustralya, çarşamba gününden bu yana orman yangınıyla mücadele ediyor. Ülkenin batısında bulunan turistlerin rağbet gösterdiği Margaret River'da çıkan orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Kısa sürede kontrolden çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 45 kişi bölgeden tahliye edilirken, 6 bin hektardan fazla alan yangından etkilendi.

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

Batı Avustralya İtfaiye ve Acil Servis Departmanı (DFES) Komiseri Darren Klemm, Leeuwin-Naturaliste Ulusal Parkı’ndaki yangının kontrolsüz şekilde hızla büyüdüğünü ve bu durumun endişe verici olduğunu belirterek, ”Açıkçası halkın güvenliği önceliğimiz. Yangının kontrol atına alınması için gereken her şeyi yapıyoruz” dedi.

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İtfaiye ekipleri, yangın nedeniyle bölge halkına hafta sonunu evlerinde geçirmeleri uyarısında bulundu. Acil durum uyarısı yapılan Leeuwin-Naturaliste Ulusal Parkı'ndaki kampçılar ve bölge sakinleri ise tahliye edildi.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...