Koronavirüs hastaları için "sanal" hastane

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Koronavirüs hastaları için "sanal" hastane

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Koronavirüsle mücadele kapsamında İngiltere, yeni varyant Omicron'ın ortaya çıkmasıyla hastanelerde artan yükün azaltılması için sanal hastane odaları kuracağını açıkladı.

Koronavirüs salgınında daha önceki varyantlardan çok daha bulaşıcı Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla çoğu ülkeler alarma geçti. İngiltere vakalar sebebiyle artan hastane yükünü hafifletmek için “sanal” hastane odaları kuracak. İngiltere Milli Sağlık Sistemi NHS, Covid hastalarının yüzde 15’ine evde bakmayı planlıyor.

HASTALAR UZAKTAN TAKİP EDİLECEK

Hastaların parmaklarına oksimetreler takılacak ve oksijen seviyeleri uzaktan takip edilecek. NHS yöneticilerinden Profesör Stephen Powis, "Bu uygulamayla hastalar ev konforunda hastane bakımı görecek. Bu hem hastalar hem aileleri hem de bizim için iyi olacak. Böylece hastanelerdeki yataklar da boşalacak" dedi. Powis, eski doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinden 20.000 kişiyi salgınla mücadelede görevlendireceklerini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...