AB aşı sertifikalarına 9 ay geçerlilik süresi getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AB aşı sertifikalarına 9 ay geçerlilik süresi getirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

AB Komisyonu AB Dijital Kovid Sertifikası'nın geçerlilik süresinin son doz üzerinden 9 aylık süre için geçerli olacağını belirterek sürenin sona ermesi itibariyle takviye doz şartının arandığı yeni düzenlemenin 1 Şubat 2021’de yürürlüğe gireceği açıklandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, aşı sertifikalarında son doz tarihinin 270 gün boyunca seyahate imkan verebileceğini bu tarihin sonra ermesinden itibaren ise takviye doz şartının aranacağını belirtti. Birlik içerisindeki seyahatlerde kullanılan AB Dijital Covid Sertifikasının 1 Şubat 2022’den itibaren geçerliliğini koruması için son dozu 9 aylık süre tanınacağını bildirdi.

60 ÜLKE SİSTEME DAHİL

1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeyle ortak pazar ile Schengen bölgesinin işlerliğinin sürdürülmesi, seyahat özgürlüğünün korunması hedefleniyor. AB, bugüne dek 807 milyon sertifika bastı. 5 kıtada, Türkiye'nin de içinde olduğu 60 ülke sisteme dahil edildi. AB'de kullanımına onay verilen aşılar BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson and Johnson ve Novavax firmalarınca üretiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...