Beyaz Saray açıkladı: Biden ile Putin'den telefon diplomasisi

Düzenleyen:
Beyaz Saray açıkladı: Biden ile Putin'den telefon diplomasisi

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, yarın ABD Başkanı Biden ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin, Ukrayna krizinin yaşandığı kritik zirvenin ardından, yarın yeniden görüşme gerçekleştirecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada söz konusu  görüşmenin telefonla gerçekleşeceği bildirildi.

GÜNDEM UKRAYNA
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, Beyaz Saray üzerinden yaptığı açıklamada, "Başkan Joe Biden, Rusya ile diplomatik ilişkiler de dahil olmak üzere bir dizi konuyu ele almak üzere 30 Aralık Perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yapacak" ifadelerini kullandı. Horne, "Biden yönetimi, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri yığınağına karşı ortak bir yaklaşım üzerinde istişare ve koordinasyon sağlayarak Avrupalı müttefiklerimiz ve ortaklarımızla kapsamlı bir diplomasi yürütmeye devam ediyor" dedi. Biden'ın Avrupa'daki liderlerle konuştuğunu ve Biden yönetimi yetkililerinin NATO, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile çok taraflı ilişkiler kurduğunu hatırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...