İspanya 10 günlük karantina süresini 7 güne indirdi

Düzenleyen:
İspanya 10 günlük karantina süresini 7 güne indirdi

DÜNYA Haberleri

İspanya Sağlık Bakanı Carolina Darias, Covid testi pozitif çıkanların zorunlu karantina süresinin 10 günden 7 güne indirildiğini duyurdu.

İspanya Sağlık Komisyonu, koronavirüs gündemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Darias, alınan yeni kararı duyurdu. Bakan Daria, korona virüs ile enfekte olan kişiler için geçerli olan karantina süresinin 10 günden 7 güne düşürülmesinin oy birliği ile kabul edildiğini açıkladı.

7 güne düşürülen karantina süresinin aşılı ve aşısız herkes için geçerli olduğu belirtildi. Aşılı olan ve Covid-19 virüsü taşıyan hastayla yakın temasta bulunan kişiler karantina sürecine girmezken, aşılanmamış yakın temaslılar 7 günlük karantina süresine uymak zorunda kalacak.

Alınan karara göre İspanya’da şu anda 304 bin 312 kişi, karantina süresini beklenenden daha az sürede bitirecek.

İspanya Covid-19 salgının başlangıcından bu yana toplam 6 milyon 32 bin 297 vaka tespit edilirken, 89 bin 253 can kaybı kaydedildi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...