Endonezya'da 7.4 büyüklüğünde deprem oldu

Düzenleyen:
Endonezya'da 7.4 büyüklüğünde deprem oldu

DÜNYA Haberleri

Endonezya'nın Maluku eyaletinin güney kıyıları 7.4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

Alp-Himalaya Deprem Kuşağında bulunan ve bu sebeple sık sık şiddetli depremlerin meydana geldiği Endonezya, bir kez daha sarsıldı. Ülkenin Maluku eyaletinin güney kıyılarında 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILMADI
Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusundaki Maluku eyaletinin güney kıyılarında yerel saatle 01.25'te 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin merkez üssünün Maluku eyaletine bağlı Southwest Maluku Regency'nin 45 kilometre kuzeybatısı olduğu aktarıldı. Merkez üssüne yakın adalarda ve kasabalarda şiddetli sarsıntı hissedildiği belirtildi. Tsunami uyarısı yapılmazken, artçı sarsıntıları karşı uyarıda bulunuldu. Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı'ndan da şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya hasar bildirilmedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...