Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de sığınmacı kampında yangın çıktı, 3 çocuk öldü

Düzenleyen:
Yemen'de sığınmacı kampında yangın çıktı, 3 çocuk öldü

DÜNYA Haberleri

Yemen'in Marib ilinde sığınmacıların kaldığı bir kampta yangın çıktı, 3 çocuk öldü 5 kişi de yaralandı.

Yemen Mülteci Kampları İdaresi Yürütme Birimi tarafından Twitter hesabından yapılan açıklamada, Marib'teki El-Cufeyne kampında sığınmacıların kaldığı bir çadırda yangın çıktı. Feci olayda aynı aileden 3 çocuk hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Yaralıların arasında anne ve baba da var.

YEMEN'DE 7 SENEDİR İÇ SAVAŞ VAR

Yemen'de yaklaşık 7 yıldır süren çatışmalarda 233 binden fazla kişi öldü. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan ülkede, iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulaştı. Birleşmiş Milletler'e göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i, insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor. Ayrıca dünyanın en kötü insani ve ekonomik krizlerinden birinin yaşandığı ülkede iç savaş, ekonomide yaklaşık 126 milyar dolar zarara yol açtı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...