ABD'de Omicron çocukları vurdu

Düzenleyen:
ABD'de Omicron çocukları vurdu

DÜNYA Haberleri

ABD genelinde dün 4 binden fazla çocuğun Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığı, bu rakamın 18 yaş altı grup için şimdiye kadar görülen en yüksek seviye olduğu duyuruldu.

Washington Post’un derlediği bilgilere göre, Omicron varyantı, ABD'de çocukları vurdu. Ülke genelinde 4 binden fazla çocuk Covid-19 salgınına bağlı olarak hastanelik oldu.

ŞİMDİYE KADARKİ EN YÜKSEK SEVİYE
Yetkililer, bu rakamın 18 yaş altı grup için şimdiye kadar görülen en yüksek seviye ve Noel tatilinde bu sayının 2 binden az olduğuna dikkati çekti. Son bir haftada pediatrik hastaneye yatışlarda günlük rakamların 3 bin 700 civarında olduğuna dikkat çekildi.

12-15 YAŞ İÇİN AŞI İZNİ VERİLDİ
Federal Gıda ve İlaç Dairesi 3 Ocak’ta, Pfizer/BioNTech Covid-19'un destek aşısının 12-15 yaş çocuklarda acil kullanımı için izin vermişti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) paneli de dün, tam aşılanmış 12-15 yaş çocuklara Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının takviye dozu yapılması tavsiyesinde bulunmuştu.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...