Boris Johnson Kraliçe Elizabeth’ten özür diledi

Düzenleyen:
Boris Johnson Kraliçe Elizabeth’ten özür diledi

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Prens Philip’in ölümünün ardından ülkede yas ilan edildiği dönemde ulusal yasa uymayarak parti verdiği için Kraliçe Elizabeth'ten özür diledi.

Prens Philip’in ölümünün ardından ülkede yas Kraliçe Elizabeth tarafından yas ilan edildi.

Boris Johnson ise koronavirüs tedbirlerininde olduğu süreçte ulusal yasa uymadı ve Başbakanlık’ta parti vererek tepkileri üzerine çekti.

Başbakanlık’ta partiye karantina döneminde katıldığını itiraf eden Johnson’ın, Kraliçe Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in cenaze töreninden bir gün önce de başbakanlıkta 2 parti yaptığı belirlendi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Boris Johnson’ın, Prens Philip’in ölümü nedeniyle ulusal yas ilan edildiği dönemde düzenlenen partiler nedeniyle Kraliçe’den özür dilediğini belirtti. Açıklamada, "Bunun ulusal yas sırasında gerçekleşmesi çok üzücü, Başbakanlık, Saray'dan özür diledi."  İfadeleri kullanıldı.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...