İspanya'da evcil hayvanlar kutsandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İspanya'da evcil hayvanlar kutsandı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya'daki evcil hayvanlar, Katolik dini inancına göre hayvanları koruduğuna inanılan "Aziz Anton Günü"nde kilise tarafından kutsandı.

Madrid'de İspanyollar, evcil hayvanlarını sağlık, sevgi ve huzurlu bir yıl sağladığı inancıyla kilisede düzenlenen ayine getirdi. Burada düzenlenen  ayinde çoğunluğun köpek, kedi veya kuşların oluşturduğu evcil hayvanlar rahip tarafından kutsandı.

Katolik İspanyolların "Aziz Anton Günü" dolayısıyla evcil hayvanlarını kilise etrafındaki sokaklarda toplu yürüyüş yaptığı ve çeşitli etkinlikler de düzenlediği öğrenildi.

İspanya'da evcil hayvanlar kutsandı

İspanya'da Katolikler  "Aziz Anton Günü" sebebiyle evcil hayvanlarını kiliseye götürdü ve hayvanlar burada rahip tarafından kutsandı.

EVCİL HAYVANLAR "AİLE BİREYİ" KABUL EDİLİYOR

İspanya'da sol hükümetin kısa süre önce Medeni Kanun'da yaptığı değişiklikle evcil hayvanlar, sahibinin eşlerden kimin olduğuna bakılmaksızın "aile bireyi" olarak tanımlanıp, boşanma halinde "velayeti ortak" kabul edilebiliyor.

İspanya'da evcil hayvanlar kutsandı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...