Ukrayna krizi büyüyor! ABD ile Rusya savaşa girebilir

Düzenleyen:
Ukrayna krizi büyüyor! ABD ile Rusya savaşa girebilir

DÜNYA Haberleri

ABD'li yetkililer, Rusya'nın muhtemel Ukrayna saldırısına karşı hazırlıklı olduklarını duyurdu. Yetkililer, böyle bir şey gerçekleşirse ABD'nin de Rusya'ya karşılık verebileceğini bildirdi.

ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna krizi giderek büyüyor. ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, isminin açıklanmaması şartıyla yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın "diplomatik bir çıkış yolu" bulma umuduyla Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşeceğini duyurdu. Yetkili, bu görüşmenin 19-20 Ocak'ta Ukrayna ve Almanya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretlerin ardından cuma günü İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleşeceğini söyledi. 

Ukrayna krizi büyüyor! ABD ile Rusya savaşa girebilir

"HER ŞEYE HAZIRIZ"

"ABD çatışma istemiyor. Biz barış istiyoruz" diyen ABD'li yetkili "Putin, ABD ve Rusya'nın düşmanlığa dayalı olmayan bir ilişki sürdürebilmeleri için bu krizi azaltmaya yönelik adımlar atma yetkisine sahip" ifadelerini kullandı. Bakanlık görevlisi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme yoluna gitmesi halinde ABD'nin hazırlıklı olduğu konusunda uyarıda bulunarak "İşgal olması durumunda ekonomik sonuçların yanı sıra Ukraynalılara ek savunma teçhizatı sağlayacağız" dedi.

Ukrayna krizi büyüyor! ABD ile Rusya savaşa girebilir

BEYAZ SARAY'DAN UYARI

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de gerçekleştirdiği basın toplantısında Ukrayna-Rusya gerilimine ilişkin son gelişmeleri ele aldı. Psaki "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu krizi, Ukrayna sınırları boyunca 100 bin Rus askerini yığarak çıkarttı. Buna Rus güçlerinin yakın zamanda ortak tatbikatlar için Belarus'a gönderilmesi ve Ukrayna'nın doğu sınırında ek tatbikatlar yapılması da dahil" ifadelerini kullandı.

Ukrayna krizi büyüyor! ABD ile Rusya savaşa girebilir

"RUSYA SALDIRABİLİR"

Jen Psaki "Açık konuşayım, bu son derece tehlikeli bir durum. Rusya'nın her an Ukrayna'ya saldırı başlatabileceği bir aşamadayız. Bakan Blinken'in (Cenevre'de) yapacağı şey, ileriye dönük diplomatik bir yol olduğunu çok net bir şekilde vurgulamak" dedi. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda bütün seçeneklerin masada olduğunu vurgulayan Psaki, Rusya'nın "ağır ekonomik yaptırımlarla" karşılaşacağını ifade etti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...