ABD Başkanı Joe Biden 400 milyon N95 maske dağıtacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
ABD Başkanı Joe Biden 400 milyon N95 maske dağıtacak

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD’de Omicron varyantı hızla yayılıyor ABD’de, koronavirüsün Omicron varyantı sebebiyle, mart ortasına kadar 50 ila 300 bin kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybedebileceği bildirildi.

ABD'de, Biden hükümeti hızla yayılan omciron varyantına karşı yeni önemler alıyor ve bu önlemlerin başında n95 maske dağıtacak. 

Beyaz Saray yetkilisi, Joe Biden’ın 400 milyon yüksek koruma sağlayan N95 maskeyi ücretsiz olarak Amerikalılara dağıtacağını söyledi. 

Maskelerin en geç gelecek haftaya kadar hazır olması, programında Şubat ayından önce gerçekleşmesi bekleniyor. Maskelerin eczaneler ve kamu sağlık kuruluşlaı tarafından ücretsiz olarak dağıtılması planlanıyor. 

N95 maske normal maskelere göre daha yüksek koruma sağlıyor. Omicron varyantının hızla arttığı ABD’de yüksek koruma sağlayan maskeleri ücretsiz olarak dağıtarak sağlık alanında Biden hükümetine yönelik eleştirilere bir hamle ABD’de de gündem oldu. 

Biden hükümeti daha öncede koronavirüsü evde tespit etmek için 500 milyon test kiti dağıtmıştı. 




 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...