Rusya’dan Belarus’a askeri sevkiyat

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya’dan Belarus’a askeri sevkiyat

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Ukrayna'ya 90 tonluk silah ve mühimmat gönderirken, Rusya'da, "Müttefik Kararlılığı-2022" tatbikatı için Su-35 savaş uçakları da dahil olmak üzere Belarus’a askeri sevkiyat yaptı.

Rusya-Ukrayna gerilimi artarken, Rusya-Belarus Birlik Devletleri kapsamında 10 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında yapılacak olan “Müttefik Kararlılığı-2022" tatbikatı için Rusya, Belarus’a askeri sevkiyatlarına devam ediyor.

Ukrayna-Rusya arasında ABD'nin aracı olduğu görüşmelerde olumlu mesajlar verilirlen, askeri sevkiyatlar ise devam ediyor. ABD Ukrayna'ya 90 tonluk mühimmat gönderdiğini açıklarken, iki ülke arasında gerilime neden olan Belarus ile askeri tatbikatlar da sürüyor.

12 SU-35 GÖNDERDİ

Dün ülkenin uzak doğu bölgesinden 2 adet S-400 hava savunma sistemini Belarus’a gönderen Rusya, bugün ise 12 adet Su-35 savaş uçağını Belarus’a gönderdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Doğu Askeri Bölgesi'nden kalkan savaş uçaklarının sevkiyatına ilişkin görüntüler paylaşırken, trenle Belarus'a yapılan tank ve ağır zırhlı araçların sevkiyatına ait görüntüler de birçok kişi tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...