Boris Johnson uyardı: Ukrayna, Rusya için yeni Çeçenistan olur

Boris Johnson uyardı: Ukrayna, Rusya için yeni Çeçenistan olur

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna-Rusya krizine ilişkin yaptığı açıklamada "Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi yeni bir Çeçenistan vakası meydana getirir" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Moskova yönetimini Ukrayna konusunda uyardı. Rusya’nın Ukrayna'yı işgal edeceği yönündeki iddiaları "felaket" olarak nitelendiren Johnson "Kremlin ve Rusya'ya bunun kötü bir adım olacağını açıkça belirtmeliyiz. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin kanlı bir iş olacağını ve bu durumun yeni bir Çeçenistan vakası meydana getireceğini anlamaları çok önemli" dedi. İngiltere, Rusya tehdidine karşı Ukrayna’da bulunan büyükelçilik personelleri ve aile üyelerinin tahliyesini başlatmıştı. Öte yandan Rusya’nın Washington Büyükelçiliğini tahliye ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. ABD basınına konuşan Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov "Bu, tamamen yalan. Biz Washington, New York ve Houston'da normal çalışmamıza devam ediyoruz. Büyükelçiliğe Moskova'dan veya Dışişleri Bakanlığından herhangi bir talimat gelmedi. Diplomatik görevlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz" dedi.


 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...