Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindistan ve Pakistan ile birlikte onlar da ayrıldı: Vuslat 74 yıl sonra geldi

Düzenleyen:
Hindistan ve Pakistan ile birlikte onlar da ayrıldı: Vuslat 74 yıl sonra geldi

DÜNYA Haberleri

Hindistan'la Pakistan'ın bölünmesiyle birlikte ayrı düşen ve 1947'den beri görüşemeyen iki kardeş 74 yıl sonra kavuştu.

1947 yılında Hindistan ile Pakistan'ın ayrılarak iki ayrı ülke olması sonrası birçok insan akrabalarından, dostların ayrıldı. Söz konusu ayrılık yüzünden yıllarca kavuşamayan vatandaşlardan ikisi de Sikka Khan ve Muhammed Siddique adlı kardeşler oldu. 1947'deki bölünmeden bu yana görüşemeyen iki kardeş, 74 yıl sonra bir araya geldi. Birbirine kavuşan iki kardeş hıçkırıklara boğuldu.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Hindistan'ın Pencap eyaletinde ikamet eden Sikka Khan ile Pakistan'ın Faysalabat kentinden Muhammed Siddique'ın yıllar sonra yeniden bir araya geldiği anların videosu bu ayın başlarında sosyal medyada viral oldu.

1947'de Hindistan ile Pakistan'ın bölünmesinden sonra görüşemeyen iki kardeş, 74 yıl sonra Pakistan'daki Kartarpur Gurdwara bölgesinde bir araya gelebildi.

Yeni Delhi'de Pakistan Yüksek Komisyonundan yapılan açıklamada, Sikka Khan'a kardeşi Muhammed Siddique ve Pakistan'daki diğer aile üyelerini ziyaret etmesi için vize verildiğini bildirdi.

Açıklamada, "İki kardeşin hikayesi, Pakistan tarafından kasım 2019'da vizesiz Kartarpur Sahib Koridoru'nun tarihi açılışının insanları nasıl birbirine yaklaştırdığının güçlü bir örneğidir." ifadeleri yer aldı.

Kartarpur'daki ilk görüşmeden sonra iki kardeş sık sık görüşebilmek için kendilerine vize verilmesini talep etmişti.

Hindistan ve Pakistan ile birlikte onlar da ayrıldı: Vuslat 74 yıl sonra geldiİki kardeşin buluşması, görenleri duygulandırdı.

 

İKİ KARDEŞİN YÜREKLERİ YAKAN HİKAYESİ

1947'deki bölünme sırasında Siddique, küçük kız kardeşi ve babasıyla Hindistan'ın Ludhiana kentinin Jugaraun köyündeki evinde kalırken, Siddique'ınn annesi de daha sonra Sikka Khan adını alan kardeşi Habib ile Phulewal köyündeki ailesiyle buluşmaya gitti.

Bölünme sırasında Siddique'ın köyünün saldırıya uğramasının ardından, babası Siddique ve küçük kız kardeşini yanına alarak Pakistan'ın Faysalabat kentine kaçtı. Babası yolda öldürülürken, kız kardeşi de daha sonra ağır hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Öte yandan, bu travmaya dayanamayan anne intihar etmiş ve o sırada 10 yaşında olduğu düşünülen Habib tek başına kalmıştı.

2019'da Pakistanlı YouTuber Nasir Dhillon, Siddique'ın kardeşini aradığı bir video yüklemişti. Bunun üzerine Pencap'taki Phulewal köyünden tıp doktoru Jasgir Singh, Dhillon ile temasa geçmiş ve sonunda iki kardeş arasında bir görüntülü görüşme ayarlanmıştı.

Bu ayın başlarında iki kardeş Pakistan'daki Kartarpur Gurdwara bölgesinde 74 yıl sonra bir araya geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...