Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kraliçe Elizabeth tahtı bırakıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Kraliçe Elizabeth tahtı bırakıyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde tahttaki 70. yılını kutlayan İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in (95) yakında tahtı bırakacağı ve yerine oğlu Prens Charles’ın geçeceği konuşuluyor.

Daily Star gazetesi, güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre tahtta devrin muhtemelen bir sene içinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Gazete, ülkede çok gizli bir toplantı yapıldığını ve askeri ve güvenlikle ilgili yetkililere Charles’ın taç giyme merasimini planlamaları emrinin verildiğini bildirdi.

Kraliçe Elizabeth tahtı bırakıyorKraliçesi Elizabeth’in, yakında tahtı bırakacağı ve yerine oğlu Prens Charles’ın geçeceği konuşuluyor.

Gazeteye göre yüksek rütbeli subaylardan oluşan küçük bir grup, Charles’ın tahta çıkmasıyla ilgili “çalışma planı” hazırlıyor. Taç giyme töreni için “hassas” planlamaların devam ettiğini söyleyen üst düzey askeri bir kaynak, “Saray tarafından onaylanması gerekecek bir askeri plan hazırlıyoruz. 

Görevimiz, tören sunumu yapmak ve hangi tarihte olursa olsun hazır olduğumuzu göstermek. Planlama konusunda polisle de irtibat kuracağız. Taç giyme tarihine Saray ve Kraliçe’nin ofisi karar verecek” dedi.

İngiltere'de son kral George VI idi. 70 yıl önce ölümüyle kızı Elizabeth 25 yaşında Kraliçe oldu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...