Madagaskar'da Batsirai Kasırgası'nda ölenlerin sayısı 120'ye çıktı

Düzenleyen:
Madagaskar'da Batsirai Kasırgası'nda ölenlerin sayısı 120'ye çıktı

DÜNYA Haberleri

Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Madagaskar'ı Batsirai Kasırgası vurdu. Felaket sebebiyle ölenlerin sayısı 120'ye yükseldi.

Madagaskar'ın güney doğu kıyılarına geçen hafta ulaşan Batsirai Kasırgası, adada büyük bir felakete yol açtı. İç kesimlere doğru ilerleyen kasırga önüne geleni yıkıp geçti. 

Ulusal Afet ve Risk Yönetim Ofisinden (BNGRC) yapılan açıklamada, afette şu ana kadar 120 kişinin öldüğü belirtildi. BNGRC, kasırganın sebep olduğu altyapı hasarı yüzünden haberleşme ağlarının çalışmadığı ve bilgilerin geç güncellendiğini bildirdi.

Kasırgadan 124 binden fazla kişinin etkilendiği ve 30 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı vurgulanan açıklamada, bu kişiler için 108 alanda sığınma merkezleri kurulduğu kaydedildi. Kasırganın haftaya etkisini daha da artırmasından endişe ediliyor.

GEÇEN AY DA KASIRGA VURDU

Madagaskar'da geçen ay etkili olan "Ana" tropikal fırtınasında da 55 kişi ölmüş, 110 bin kişi yer değiştirmek zorunda kalmıştı. Afrika'nın güneydoğusunda etkili olan Ana Fırtınası, Madagaskar, Mozambik ve Malavi'de toplam 78 kişinin hayatına neden olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...