Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japonya'da kaybolan F-15'in bir pilotu daha ölü bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Japonya'da kaybolan F-15'in bir pilotu daha ölü bulundu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya'da geçtiğimiz ay askeri üsten havalandıktan sonra radardan kaybolan F-15 savaş uçağının bir pilotunun daha cansız bedenine ulaştıldı

Japonya'nın Ishikawa eyaletindeki Komatsu Hava Üssü’nden geçtiğimiz 31 Ocak'ta 2 mürettebatı ile birlikte havalandıktan kısa süre sonra radardan kaybolan Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait F-15 tipi savaş uçağının bir mürettebatının daha öldüğü doğrulandı. SDF'den yapılan açıklamada, Japon Denizi açıklarında düşen uçağın bir pilotunun daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükselmiş oldu. Öte yandan uçağın istikamet dengesini sağlamaya yarayan dikey sabitleyiciye ait parçaların deniz yüzeyinde bulunduğu ifade edilirken, ele geçirilen parçaların kazanın nedenini tespit etmek üzere yapılan detaylı araştırma kapsamında inceleneceği öğrenildi.

2 PİLOT HAYATINI KAYBETTİ

Japonya Savunma Bakanlığı, 31 Ocak'ta Ishikawa eyaletindeki Komatsu Hava Üssü’nden havalanan SDF'ye ait F-15 tipi bir savaş uçağının kalkıştan sonra radardan kaybolduğunu açıklamış, 2 mürettebatı bulunan uçak ile yerel saatle 17.30 sıralarında Japon Denizi üzerinde üssün yaklaşık 5 kilometre uzağında irtibatın kesildiği ifade edilmişti. Eğitim uçuşu sırasında düşen uçağın bir pilotunun cansız bedenine geçtiğimiz hafta ulaşıldığı kamuoyuna yansımıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...