Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'daki karmaşık ortamı gerekçe gösterdi: Kanada askeri personelini tahliye etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ukrayna'daki karmaşık ortamı gerekçe gösterdi: Kanada askeri personelini tahliye etti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kanada, Rusya tehdidi nedeniyle Ukrayna’daki askeri personelini geçici olarak tahliye ettiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik devam ederken Kanada Ukrayna'dan, Rusya'nın saldırgan tutumunundan kaynaklanan kaos ortamını gerekçe göstererek askerini tahliye etti. Kanada Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kanada’nın Ukrayna’daki askeri personelini geçici olarak Avrupa’da bir ülkeye çektiği ifade edildi. Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı haksız saldırgan tutumundan kaynaklanan karmaşık operasyonel ortam nedeniyle Kanadalı askerlerin yerinin değiştirildiği belirtildi.

Ukrayna ve Rusya'dan sonra dünyadaki en fazla Ukraynalı nüfusuna sahip olan Kanada, 2015'ten bu yana ülkenin batısında askeri eğitim veriyor.

Kanada Savunma Bakanlığı’na göre, Kanadalı askerler görev kapsamında bugüne kadar 30 binden fazla Ukraynalı askere eğitim verdi. Kanada Başbakan Justin Trudeau 27 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna silahlı kuvvetleri ile güvenlik güçlerine eğitim veren askeri personelin görevinin 3 yıl daha uzatıldığını ve toplamda 400 Kanadalı eğitmenin ülkeye gönderileceğini duyurmuştu.

MOSKOVE BATILI ÜLKELERİ "HİSTERİK" DAVRANMAKLA SUÇLAMIŞTI

ABD başta olmak üzere birçok ülke Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı hazırlığına olduğunu belirterek diplomatik misyonlarındaki personelini başkent Kiev’den çekerken, Moskova ise saldırı iddialarını reddederek batılı ülkeleri “histerik” davranmakla suçlamıştı.

Öte yandan, Cumartesi günü Kanada, Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin nedeniyle Ukrayna’nın başkenti Kiev'deki büyükelçiliğini geçici olarak Polonya sınırına yakın olan Lviv’e taşıdığını duyurmuştu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...