Keşfedilen gizemli çukurun sırrı çözülemedi! İçinden çıkanlar korkutuyor

Düzenleyen:
Keşfedilen gizemli çukurun sırrı çözülemedi! İçinden çıkanlar korkutuyor

DÜNYA Haberleri

Sibirya’nın Yamal Yarımadası’nda ortaya çıkan gizemli çukurlar bölge halkını endişelendirmeye devam ediyor. Bilim adamları tarafından yapılan incelemelerde henüz neyden kaynaklığı oluştuğu çözülemeyen devasa çukur, gizemini sır gibi saklamaya devam ediyor. İçine dolan sularla krater gölüne dönen ve onlarca metre derinliğinde olan çukurlar, dünyayı da alarma geçirmiş durumda. Uzmanların tahminine göre bu çukurların içinden çıkanların felakete sebep olabileceği belirtiliyor.

Sibirya’da donmuş toprağın yüzeyinde ortaya çıkan ve şans eseri bulunan devasa çukurun gizemi araştırılmaya devam ediliyor. Görenlerin ağızlarını açık bıraktığı çukurun, yer altında yaşanan bir patlama sonucu oluştuğu düşünülüyor. 

TESADÜFEN BULUNDU 

Tesadüfen fark edilen ve büyük tehditler oluşturan devasa çukurun gizemi araştırılmaya devam ediliyor. Kuzey Kutbu’nun donmuş topraklarında ortaya çıkan çukur üzerinde bilim adamları araştırmalarına devam ediyor. 

NE ZAMAN OLUŞTUĞU BELLİ OLDU 

Daha öncesinde de 16 krateri keşfeden bilim adamları, uydu görüntülerini inceleyerek dev kraterin ne zaman oluştuğunu tespit edebildi. Araştırmacılar, çukurun ilk olarak 16 Temmuz 2020'de bir helikopter uçuşu sırasında görülen kraterin 15 Mayıs ile 9 Haziran 2020 arasında bir noktada patlamış olacağına inanıyor.

Keşfedilen gizemli çukurun sırrı çözülemedi! İçinden çıkanlar korkutuyor

İÇİNDEN DUMANLAR ÇIKIYOR 

Sibirya’da oluşan 16 kraterin oluşumuyla ilgili bilgi veren bölge halkı, yüksek bir ses duyduğunu hatta duman ya da alev bulutları gördüğünü söyledi. Bilim adamları henüz olayı canlı olarak görmüş değil. Ancak bu durum bir açıdan da olumlu gibi görünüyor. Jeolog Evgeny Chuvilin'in belirttiği üzere şu ana kadar kraterler uzak ve yaşam olmayan yerlerde oluştu. Ancak eğer bu durum değişirse, altyapı için tehlike oldukça büyük.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...