Rusya Ukrayna'ya saat verdi! 'Sorumlusu Ukrayna olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya Ukrayna'ya saat verdi! 'Sorumlusu Ukrayna olacak'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakere girişiminde son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya'nın Ukrayna'ya saat vererek "Müzakerenin reddedilmesi durumunda dökülen kanın tüm sorumluluğu Ukrayna tarafında olacaktır" demesinin ardından Rus basını, Ukrayna'nın sürenin dolmasına dakikalar kala müzakere teklifini kabul ettiğini belirtti. Ukrayna heyeti görüşme için Belarus'a gidiyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminde dördüncü güne girilirken iki taraf arasındaki müzakere tartışması sürüyor. Rusya müzakereler için Belarus'u işaret ederken, Ukrayna ise tarafsız ülkeler olarak Türkiye, Azerbaycan, Polonya ve Slovakya'yı önerdi.

"SAAT 15.00'E KADAR BURADAYIZ"

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky, yaşanan tartışmalara son noktayı koyacak nitelikte bir açıklamada bulundu. Medinsky, "Sakin bir şekilde şunu öneriyoruz, saat 15.00’e kadar buradayız ve Ukrayna tarafının Gomel’deki müzakereler için cevabını bekliyoruz. Teyitten sonra hemen oraya geçip müzakereci arkadaşlarımızla buluşacağız" dedi.

Barıştan yana olduklarını belirten Medinsky, "Müzakerenin reddedilmesi durumunda dökülen kanın tüm sorumluluğu Ukrayna tarafında olacaktır" ifadelerini kullandı.

RUS HEYET BELARUS'TA

Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rus heyetinin Ukrayna ile müzakerede bulunmak üzere Belarus’a geldiğini açıklamıştı.

Peskov, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Savunma Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı yönetimi de dahil olmak üzere resmi kurumların temsilcilerinden oluşan Rus heyeti, Ukraynalılarla görüşmek üzere Belarus'a geldi. Görüşmelere Belarus’un Gomel şehrinde başlamaya hazırız" demişti.

RUS BASINI: UKRAYNA KABUL ETTİ

Sürenin dolmasına dakikalar kala Ukrayna'nın müzakere teklifini kabul ettiği belirtildi. Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy "Ukrayna Belarus'un Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...