Putin'in nükleer tehdidini bilim insanları açıkladı: Dev ateş topu her yerden hissedilecek

Düzenleyen:
Putin'in nükleer tehdidini bilim insanları açıkladı: Dev ateş topu her yerden hissedilecek

DÜNYA Haberleri

Putin'in, nükleer savaş durumuna geçilmesini emretmesinin ardından bilim insanları Rusya'nın nükleer tehdidini değerlendirdi ve korkunç tablo ortaya çıktı. Bilim insanları, olası bir nükleer savaşta atılacak bombanın dünyanın her yerinden hissedileceğini söylüyor.

Rusya, geçtiğimiz perşembe günü Ukrayna'ya girdi ve işgalin 5 . gününde tüm saldırılarına devam ediyor. Rusya'nın bu tutumuna devlet başkanları olmak üzere birçok ülkeden tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor ve Ukrayna'ya destekler gün geçtikçe artıyor.

Putin, son olarak nükleer güç kullanımının kapısını açtı. Orduya talimat veren Putin, nükleer savaş durumuna geçilmesini emretti. Bu karar dünyada tedirginlik oluşturdu. Putin, daha önce yaptığı açıklamada 'Eğer herhangi bir ülke Ukrayna'yı savunmak için bize saldırırsa bunun büyük sonuçları olur' demişti.

Bilim insanları, Putin'in nükleer savaş senaryosunu detaylıca araştırdı ve tüyler ürperten o tablo ortaya çıktı. Konu için bilim insanları bir animasyon videosu hazırladı ve video yayımlandıktan sonra 25 milyon kez izlendi.

İzleyenlerin üzerinde sarsıcı bir etki bırakan video eğer nükleer savaş başlarsa dünyanın geleceği noktayı canlandıran görüntüleri içeriyor. 

'BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ATEŞ TOPU ORTAYA ÇIKABİLİR'

Bilim insanları, 'Eğer tüm nükleer savaş başlıkları aynı anda patlarsa eşi benzeri görülmemiş bir ateş topu ortaya çıkabilir. Ortaya çıkan ateş topu önüne gelen her şeyi yerle bir eder.' yorumunu yaptı.

'DÜNYANIN HER YERİNDEN HİSSEDİLECEK'

Bu yıkım öncesindeki basınç dalgası dünyanın her yerinden duyulabilir. O kadar yüksek bir patlama olacak ki haftalarca dünyanın her yerinden hissedilir. Patlamanın neden olduğu mantar bulutu o kadar yükseğe çıkacak ki dünya atmosferinin en uç noktalarından geçerek neredeyse uzaya fırlayacak. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...