Refat Çubarov: Yalnız olmadığımızı biliyoruz

Refat Çubarov: Yalnız olmadığımızı biliyoruz

DÜNYA Haberleri

Kırım Tatar Millî Meclisi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Kırım sonrası ikinci ve çok daha şiddetli bir işgal girişimi ile karşı karşıya olduklarını ve zorlu bir dönemden geçtiklerini söyledi.

YILMAZ BİLGEN

Gazetemize konuşan Refat Çubarov “Cumhurbaşkanı Erdoğan durumumuzla özel olarak ilgileniyor ve bizimle temasta. Türk milletinin aklı ve kalbi bizimle, bunu duyuyoruz, hissediyoruz ve burada yalnız olmadığımızı biliyoruz” diye konuştu. Refat Çubarov şunları söyledi: Putin Ukrayna’da ilk hedefi 26 bin kilometrekarelik Donbass’a bayrak dikmek ve Moskova’ya doğrudan bağlı bir bölge oluşturmaktı. Sınıra yapılan yığınak ve devamında gelişen olaylara karşı ABD ve Batı dünyasının kayıtsızlığını gördü ve hedef büyüttü. Fırsat olarak gördüğü ortamı değerlendirmek için de Ukrayna sınırına yığdığı 190 bin kişilik ordusunu tüm şehirlere sürdü. Şu an Kiev’in merkezinde Rus tankları var. Onlar Kiev’i değil Ukrayna meclisini istiyor. Savaşın uzadığı her dakika Putin için işler daha da zorlaşıyor.

Kremlin, Ukrayna için yapılan işgal planı ile birlikte bir siyasi şema da hazırladı. Meclisi ele geçirip hükûmeti yıkmayı başardıklarında kendi listelerindeki isimlerden oluşan kukla hükûmet ilan edeceklerdi. Şu an hâlen ev hapsinde olan Victor Medyevçuk Putin’in gölge başkan olarak gördüğü biri. İşgal hükûmetinde etkin görev alacak isimler arasında Yuri Boyko ve Yevhen Murayev gibi Rus yanlısı siyasetçiler de var. Binlerce Türk de infaz listesinde yer alıyor.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...