Macron: Putin Ukrayna'ya saldırıları durdurmayı reddetti

Düzenleyen:
Macron: Putin Ukrayna'ya saldırıları durdurmayı reddetti

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "bu aşamada Ukrayna'ya karşı saldırıları durdurmayı reddettiğini" açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu sabah Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Fransa lideri, bu görüşmeye ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Putin'in "bu aşamada Ukrayna'ya karşı saldırıları durdurmayı reddettiğini" belirten Macron, insani trajedileri önlemek için diyaloğun sürdürülmesi ve daha kötüsünü önlemek gerektiğini kaydetti.

Macron "Halkları korumak, insani trajedilerini önleyecek adımlar elde etmek ve bu savaşa son vermek için diyalog içinde olmak; (Ukrayna) Devlet Başkanı Vladimir Zelensiky ve uluslararası topluma verdiğim taahhüdümün anlamı budur" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...