İngiliz basını iddia etti: Putin'in yeni hedefi Karadeniz kıyıları

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiliz basını iddia etti: Putin'in yeni hedefi Karadeniz kıyıları

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 9. gününde de devam ediyor. İngiliz basınında Putin’le ilgili iddia gündem oluşturdu. İddiaya göre, Putin, Ukrayna’nın en büyük liman kenti ve ticaret merkezi olan Odessa’yı da ele geçirerek Ukrayna’yı Karadeniz’den koparmayı hedefliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla başlayan Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi , 9. Güne girdi. Batılı devletlerin yaptırım tehditlerine rağmen, bölgede çatışmalar sürüyor.

İngiliz basının Rusya Devlet Başkanı Putin’in gözünü Karadeniz’e çevirdiğini yazdı. İddiaya göre Odessa şehrini Putin’in Karadeniz’den koparmayı hedeflediğini bildirdi.
Odessa Ukrayna’nın en büyük liman kenti ve ticaret merkezi olarak biliniyor.

HEDEFİ UKRAYNA’YI KARADENİZ’DEN KOPARMAK

Odessa kenti hem ülkede ticaret limanı hem de Karadeniz’in kontrolü açısından stratejik öneme sahip. Putin ve birlikleri liman şehri Mairopul’u kuşatma altına alırken ülkenin büyük şehri Odessa’yı da hedef aldığı bildirildi. Odessa’nın da denizden Rus çıkarmasıyla karşı karşıya kalabileceği yönünde uyarı yapıldı.

Buna göre, Putin'in birlikleri, liman şehri Mairopol kuşatma altına alınırken ülkenin üçüncü büyük şehri Odessa'ya gözünü dikti. Odessa'nın da denizden Rus çıkarmasıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısı yapıldı. Bu sayede, Rusya'nın Ukrayna'yı Karadeniz'den koparmayı hedeflediği bildirildi. Hem ülkenin ticaret limanı hem de Karadeniz'in kontrolü açısından bu bölgenin önemine dikkat çekildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...