Zelenskiy'den Kırım ve Donbas açıklaması: “Bunu tartışıp uzlaşa biliriz”

Düzenleyen:
Zelenskiy'den Kırım ve Donbas açıklaması: “Bunu tartışıp uzlaşa biliriz”

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kırım ve Donbas’la ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kırım ve Donbas'ın tanınmasına ilişkin soruya, "Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz." cevabını veren Zelenskiy, müzakerelerin bir kez daha önemine vurgu yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Kırım ve Donbas’la ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kırım ve Donbas'ının tanınmasına ilişkin soruya Zelenskiy, "Bunu tartışabiliriz" cevabını verdi. 

“BUNU TARTIŞIP UZLAŞA BİLİRİZ” 

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 13. gününde devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Amerikan ABC kanalına özel açıklamalarda bulundu. ABC'den David Muir'in sorularını cevaplayan Zelenskiy, Kırım, Donbas ve Luhansk'ın tanınmasına ilişkin soruyu, "Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz." cevabını verdi. 

Kremlin'in saldırıları durdurmak talep ettiği şartlar tekrardan Zelenskiy’e sorulurken, "Ben güvenlik garantilerinden bahsediyorum. İşgal edilen ve tanınmayan bölgeleri sadece Rusya tanıyor. Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz. Benim için önemli olan bu bölgelerde Ukrayna ile birlikte yaşamak isteyen insanlar. Bu cevaplaması zor bir soru. Putin'in konuşmaya ve diyaloğa başlamaya hazır olması gerekiyor" açıklamasında bulundu.  

“KİEV’DE KALIYORUM” 

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana ilk kez dün gece başkanlık ofisindeki masasının başından halka seslendi. Zelenskiy, "Şimdi tek bir şey söyleyeceğim. Kiev'de kalıyorum. Saklanmıyorum, kimseden korkmuyorum." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...