Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları Kiev'e gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları Kiev'e gidecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanlarının, Avrupa Birliği (AB) misyonuyla Ukrayna ile dayanışma amacıyla Kiev'e gideceği bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişimi 20. güne girdi.  Çekya Başbakanı Petr Fiala, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AB Konseyi temsilcileri olarak Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceklerini belirtti.

Polonya, Çekya ve Slovenya başbakanları Kiev'e gidecekPolonya, Çekya ve Slovenya başbakanlarının, Avrupa Birliği (AB) misyonuyla Ukrayna ile dayanışma amacıyla Kiev'e gideceği bildirildi.

AB'DEN UKRAYNA'YA AÇIK DESTEK

Kiev'de, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal ile bir araya geleceklerini belirten Fiala, ziyaretin amacının, AB'nin Ukrayna'ya açık desteğini ve Ukrayna'nın özgürlüğü ve bağımsızlığını ifade etmek olduğunu kaydetti.

Fiala, ziyaretin, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile istişare içinde düzenlendiğini belirterek Birleşmiş Milletler dahil olmak üzere uluslararası kuruluşlara da ziyaretle ilgili bilgi verildiğini söyledi.

Associated Press ajansı acil koduyla geçtiği haberde Polonya, Çekya ve Slovakya başbakanlarının Kiev'e gideceğini duyurmuştu. Ajans daha sonra ifade için düzeltme yayımladı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...