Ülkesini göçmenleri öldürmekle suçlayan askerin cesedi bulundu

Düzenleyen:
Ülkesini göçmenleri öldürmekle suçlayan askerin cesedi bulundu

DÜNYA Haberleri

Ülkesinin sınırda göçmenleri öldürdüğünü iddia eden Polonya askeri Emil Çeçko, yaşadığı evde ölü bulundu.

Belarus-Polonya sınırına 8 Kasım 2021'de mülteci akını oldu. Çoğunluğu Irak ve Suriyeli iki bin mülteci, Belarus üzerinden Polonya'ya geçmeye çalıştı. Grup, önce ormanlık alanda kendi kurdukları kampta ve sınır önünde bekledi, ardından da Belarus hükümetinin bölgede hazırladığı kapalı alana geçti. Bir süre sonra bu kişilerin çoğunluğu, geldikleri ülkelere geri döndü.

Polonya Silahlı Kuvvetleri mensubu Emil Çeçko, 16 Aralık'ta "Polonya’nın göçmenlere yönelik sert politikasına katılmadığı" gerekçesiyle sınırdan geçerek Belarus'a sığındı. Çeçko, Polonya güvenlik güçlerinin geçen yılın yaz aylarından itibaren 240’tan fazla göçmeni öldürdüğünü, cesetleri de hazırlanmış toplu çukurlara toplu halde gömdüğünü iddia etti.

Bu suçlamalar dünya gündemine oturdu. Polonya Silahlı Kuvvetleri ise ithamların asılsız olduğunu söyleyip Çeçko’yu firar etmekle suçlamıştı.

Belarus Soruşturma Komitesi, bugün Çeçko’nun Minsk’te oturduğu evde asılı olduğuna dair bir ihbar aldığını duyurdu. Olay yerine gönderilen ekipler, Polonyalı askerin hayatını kaybettiğini belirledi. Çeçko’nun ölüm sebebi araştırılıyor. 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...