Zelenskiy'den Putin'e Kırım ve Donbas mesajı: Görüşmeye hazırım

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Zelenskiy'den Putin'e Kırım ve Donbas mesajı: Görüşmeye hazırım

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 27 gündür devam ediyor. Rus Haber Ajansı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Kırım ve Donbas bölgelerini tanıma konusunda Putin ile görüşmeye hazır olduğunu yazdı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ediyor. Bombardıman altındaki Ukrayna’dan çok sayıda çatışma ve ölüm haberleri geliyor. İki ülke arasında gerçekleşen barış müzakerelerinden sonuç çıkmadı.

Görüşmeler çevrim içi olarak devam ediyor. Taraflar arasında müzakerelerde, Rusya tarafından temel konularda anlaşma sağlanamadığı gerekçesi henüz sonuç çıkmadı.   

Zelenskiy'den Putin'e Kırım ve Donbas mesajı: Görüşmeye hazırımRus Haber Ajansı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Kırım ve Donbas bölgelerini tanıma konusunda Putin ile görüşmeye hazır olduğunu yazdı.

KIRIM VE DONBAS MESAJI

Rus Haber Ajansı TASS’ın haberine göre, Zelenskiy’nin, Ukrayna tarafının güvenlik garantisi almasından sonra Kırım ve Donbas’ı tanınması konularını Rusya ile görüşmeye hazır olacağını söyledi.

Haberde Zelenskiy’nin Ukrayna televizyonlarına konuştuğu belirtildi ve "Bu herkes için çok zor bir durum. Kırım, Donbas ve herkes için. Bir çıkış yolu bulmak için, bahsettiğim bu ilk adımı atmalısınız." ifadelerine yer verildi.

Haberde Zelenskiy’nin Putin ile yapacağı görüşmede bu konuları tartışmaya hazır olduğu belirtildi ve Ukrayna liderinin "Rusya Devlet Başkanı ile ilk görüşmemizde bu konuları gündeme getirmeye hazırım, bunlar alakalı, bizim için önemli..” açıklamasına yer verildi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...