ABD Rus hackerin peşinde: Yerini söyleyene 10 milyon dolar ödül

Düzenleyen:
ABD Rus hackerin peşinde: Yerini söyleyene 10 milyon dolar ödül

DÜNYA Haberleri

Savaşla beraber Rus siber korsanlarında saldırıları başladı. En son petrol rafinerilerine saldıran siber korsanlar, kırmızı çizgiyi geçmiş durumda. ABD Dışişleri Bakanlığı ise harekete geçerek, Rus asıllı bilgisayar korsanı Evgeny Viktorovich Gladkikh hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgalinin 29’uncu gününe girilirken, sanal ortamda da savaş başlamış durumda. Bu saldırıların hedefinde ise ABD var. Geniş çaplı önlemler alan ABD’den dikkat çeken bir açıklama daha geldi. 

BAŞINA ÖDÜL KOYULDU 

Rus siber korsanlarının saldırılarını uğrayan ABD harekete geçti. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus asıllı bilgisayar korsanı Evgeny Viktorovich Gladkikh hakkında bilgi verenlere 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyuruldu. 

ABD Rus hackerin peşinde: Yerini söyleyene 10 milyon dolar ödül

“HAKKINDA BİLGİ VERENE ÖDÜL VERECEĞİZ”

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "ABD Dışişleri Bakanlığı Adalet için Ödül (RFJ) programı kapsamında Rus asıllı bilgisayar korsanı Evgeny Viktorovich Gladkikh hakkında bilgi sağlayanlara ödül veriyor." ifadeleri kullanıldı. 

ABD Rus hackerin peşinde: Yerini söyleyene 10 milyon dolar ödül

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ 

Açıklamada, Gladkikh'in, yabancı bir hükümetin talimatıyla veya kontrolü altında hareket ettiğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Gladkikh'in kimliğine veya konumuna yönelik bilgiler için 10 milyon dolara kadar ödül sunuyoruz. Gladkikh, ABD kritik altyapılarına karşı siber faaliyetleri de kapsayan Bilgisayar Dolandırıcılığı ve Kötüye Kullanım Yasası'nın ihlaline yardım veya yataklık ediyor."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...