Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukraynalı yetkililerden Rus ordusu için korkunç iddia: Askerler kendi komutanlarına saldırıyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Washington Post
Ukraynalı yetkililerden Rus ordusu için korkunç iddia: Askerler kendi komutanlarına saldırıyor

DÜNYA Haberleri  / The Washington Post

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam 1 ayı geride bıraktı. Bölgeden çok sayıda ölü ve yaralı haberleri geliyor. Ukraynalı yetkiller,kayıplar veren Rus ordusunda, askerlerin komutanlarına saldırdığını iddia etti.

Rusya-Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş devam ediyor. Taraflar arasında müzakere süreci yarın yeniden başlıyor ve Türkiye iki ülke arasında barış görüşmelerinde ev sahipliği yapacak. Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, Ukraynalı yetkililer savaş alanında keskin nişancılar, yakın çatışmalar ve bombalamalar tarafından yedi Rusya generalinin öldürüldüğünü söylüyor

Bu iddia doğru ise, sadece dört haftalık muharebede Rusya'nın Afganistan, Gürcistan ve Suriye'nin yanı sıra Çeçenistan'da verdiği dokuz yıllık kanlı savaşın en kötü aylarında görülen kayıp oranını aşıyor.

Ukraynalı yetkililerden Rus ordusu için korkunç iddia: Askerler kendi komutanlarına saldırıyorUkraynalı yetkiller,kayıplar veren Rus ordusunda, askerlerin komutanlarına saldırdığını iddia etti.

Ukraynalı yetkililer, kuvvetlerinin savaş alanında keskin nişancılar, yakın çatışmalar ve bombalamalar tarafından devrilen yedi generali öldürdüğünü söylüyor.

Eğer doğruysa, daha kıdemli Rus ordusu ve deniz komutanlarının yanı sıra bu kadar çok generalin ölümü - sadece dört haftalık muharebede - Rusya'nın Çeçenya'da savaştığı dokuz yıllık kanlı savaşın en kötü aylarında görülen yıpratma oranını aşıyor, Afganistan, Gürcistan ve Suriye'deki Rus ve Sovyet dönemi kampanyalarının yanı sıra.

‘15 ÜST DÜZEY RUS KOMUTANI SAHADA ÖLDÜRÜLDÜ’

Konuyla ilgili bilgi veren bir yetkili bu durumu ‘son derece olağandışı olara’ yorumladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı sözcüsü Markiyan Lubkivsky, toplamda en az 15 üst düzey Rus komutanın sahada öldürüldüğünü söyledi.

NATO yetkilileri bu haftanın başlarında , dört haftalık savaşta 15.000 kadar Rus askerinin öldürüldüğünü tahmin etmişti, bu çok yüksek bir rakam. Rusya, Cuma günü çok daha düşük bir rakam sunarak savaşçılarından yalnızca 1.351'inin öldüğünü bildirdi. Rus generallerin öldüğünü de doğrulamadı. 

'ANTENİN YANINDA DURAN GRİ SAÇLILAR' 

Generalleri vurmak meşru bir savaş taktiği ve kuvvetlerinin cephe hatlarının yakınındaki Rus komuta ve kontrol birimlerine ateş açarak Rus ilerlemesini yavaşlatmaya odaklandığını söyleyen Ukraynalı yetkililer tarafından da bu taktik benimseniyor. Ulusal Güvenlik Konseyi'nde analist Jeffrey Edmonds, Ukrayna kuvvetlerinin 'bir dizi antenin yanında duran gri saçlı herkesi' hedef alıyor gibi göründüğünü belirtti.

KOMUTANLARININ ÜSTÜNE TANK SÜRDÜLER

Pentagon, NATO ve Batılı yetkililer, Ukrayna'daki Rus ordusunun moral bozukluğuyla mücadele ettiğini söylüyor. Batılı bir yetkiliye ve Ukraynalı bir gazeteciye göre, Rus askerleri başkent Kiev dışındaki çatışmalarda tugaylarının ağır kayıplar vermesinin ardından komutanlarına saldırarak yaraladı. Ukraynalı gazeteci Roman Tsymbaliuk'un bir Facebook gönderisine göre, 37. Motorlu Tüfek Tugayına bağlı birlikler, askerlerinin neredeyse yarısını kaybettikten sonra Albay Yuri Medvedev'in üzerine tank sürdü ve iki bacağını da yaraladı. Albayın daha sonra hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

GUARDIAN GAZETESİ'NDE YER ALAN LİSTE 

The Guardian gazetesine göre, Batılı yetkililer Rusya lideri Vladimir Putin'in işgalin başlangıcından bu yana sekiz üst düzey generalini kaybettiğini belirtiyor. Guardian'da yayınlanan listede öldürülen generallerin isimleri bu şekilde;

Korgeneral Yakov Rezanstev
Tümgeneral Andrey Mordvich
Tümgeneral Oleg Mityaev
Tümgeneral Vitaliy Gerasimov
Tümgeneral Andrei Sukhovetsky
Tümgeneral Andrey Kolesnikov
General Magomed Tushaev
General Vlaislav Yershov: Kovuldu



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Washington Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...