Müzakere ABD'nin gündeminde: Türkiye benzersiz konumda

Düzenleyen: / Kaynak: CNN International
Müzakere ABD'nin gündeminde: Türkiye benzersiz konumda

DÜNYA Haberleri  / CNN International

Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna savaşında ateşkesin sağlanması için gösterdiği çaba ve arabuluculuk rolü, CNN International’da analiz edildi ve Türkiye’nin arabulucuk rolüne dikkat çekildi.

Rusya-Ukrayna savaşı bir ayı geride bırakırken, dün İstanbul Dolmabahçe’de gerçekleşen barış müzakereleri de dünya basınının gündemindeydi.

CNN International’da “Türkiye neden arabuluculuk için benzersiz konumda?”  başlıklı analizde Türkiye’nin neden öne çıktığı analiz edildi.

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında barış için arabulucuk rolü üstlendi barış müzakerelerine ev sahipliği yaptı. Dünya’nın dikkatini çeken Türkiye, müzakerelerde kilit pozisyona sahip.

Analizde, Rusya ve Ukraynalı heyetleri ağırlayan Türkiye’nin İstanbul'a geldiği hatırlatıldı ve Türkiye'nin eşsiz siyasi konumu vurgulandı.

Yazıda Türkiye'nin benzersiz bir profili ve konumuna dikkat çekildi.

“Türkiye'nin hem Ukrayna hem de Rusya ile deniz sınırı var.  Türkiye, Rusya'nın Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki en büyük ticaret ortağı. Son yıllarda Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki çatışma bölgeleri üzerinden Rusya ile hem rekabet etti hem de iş birliği yaptı. Türkiye, arabuluculuk için diğer aday ülkelerle kıyaslandığında en büyük paya sahip." İfadeleri yer aldı.

“TÜRKİYE KARADENİZ’İN BÜYÜK GÜCÜ”

Türkiye’nin Karadeniz’deki gücüne dikkat çekilen analizde, “Arabuluculuk için diğer adaylarla karşılaştırıldığında, Türkiye bu en büyük paya sahip.” ifadeleri yer aldı

Türkiye’nin muhtemelen Ukrayna’dan gelen mülteciler konusunda da yakın dönemde insani rol oynayabileceğine dikkat çekildi.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...