Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'dan 'Abramoviç' müzakere’ övgüsü: Etkili bir arabulucu

Düzenleyen:
Ukrayna'dan 'Abramoviç' müzakere’ övgüsü: Etkili bir arabulucu

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın müzakere heyetinde yer alan Mihaylo Podolyak, Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki pozisyonuna çekmesi halinde, barışa dair şartları referanduma götüreceklerini söyleyerek, söz konusu süreçte Rus iş adamı Roman Abramoviç'in etkili bir arabulucu olduğunu belirtti.

 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı ve aynı zamanda müzakere heyetinde yer alan Mihaylo Podolyak, Rusya ile olası barış sürecine ilişkin açıklamalar yaptı. Podolyak, “Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki pozisyonuna çekmesi halinde Rusya ile barış anlaşmasını ulusal referanduma götüreceğiz” ifadelerini kullanarak, “Roman Abramoviç etkili bir arabulucu” dedi. Daha öce de Zelenskiy'nin Biden'dan Abramoviç'in yaptırımlardan muaf tutulmasını istediğine yönelik iddialar gündeme gelmişti.

"SÜRECİ KISMİ OLARAK YÖNETİYOR"

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik 35’inci gününde devam ederken, Türkiye’de Rus ve Ukraynalı müzakere heyetlerinin yaptığı görüşmelerin ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı ve aynı zamanda müzakere heyetinde yer alan Mihaylo Podolyak yeni açıklama yaptı. Müzakerelerde yer alan Roman Abramoviç için ise “etkili bir arabulucu” yorumu yapan Podolyak, “Delegasyonlar arasında etkili bir arabulucu. Yani başlangıçtan beri yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için süreci kısmi olarak yönetiyor. Yani bir taraf bir şey söylediğinde diğer tarafın yanlış anlamaması yönünde” dedi.

Ukrayna'dan 'Abramoviç' müzakere’ övgüsü: Etkili bir arabulucuWall Street Journal, Rus milyarder Roman Abramovich ile ilgili tartışılan bir iddiaya gündeme getirdi. Haberde, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin, ABD Başkanı Biden'dan, Rus milyarder Abramovich'in "Rusya ile arabuluculuk yapabilir" gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi.

"RUSYA İLE BARIŞI REFERANDUMA GÖTÜRECEĞİZ"

Bazı batılı medya kuruluşlarının Abramoviç dahil bazı müzakere heyeti üyelerinin zehirlendiği yönündeki iddialarını yalanlayan Podolyak, bu gibi haberlerin müzakere heyetleri üzerinde baskı kurmak amacıyla yapıldığını savunArak, asıl olarak sorunların özüne odaklanmaları gerektiğini ifade etti.
Rusya ile sürdürdükleri müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini hatırlatan Podolyak, “Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki pozisyonuna çekmesi halinde Rusya ile barış anlaşmasını ulusal referanduma götüreceğiz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...