Rusya-Ukrayna savaşında 39. gün! Rus topraklarında patlama sesleri

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, İHA
Rusya-Ukrayna savaşında 39. gün! Rus topraklarında patlama sesleri

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi, İHA

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Reuters’ın aktardığına göre, Rusya'nın Belgorod kentinde art arda patlama sesleri duyukdu. Ukrayna ise Rus birliklerinin Odessa'yı vurduğunu açıkladı

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 39. güne girdi.  Reuters’ın aktardığına göre, Rusya'nın Belgorod kentinde art arda patlama sesleri duyukdu. Ukrayna ise Rus birliklerinin Odessa'yı vurduğunu açıkladı.

'RUSLAR ODESSA'YA SALDIRDI'

Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı bilgiye göre, Ukrayna sınırına yakın Rusya'nın Belgorod kentinde iki patlama sesi duyuldu. Rus ordusu, Ukrayna’da saldırılarına devam ederken, Odessa kentine sabah saatlerinde yeni bir saldırı daha gerçekleştirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları aralıksız sürerken, Rus ordusu sivil yerleşimleri vurmaya devam ediyor. Rusya'nın saldırısı altındaki Odessa şehri, güne yine füze saldırıları ile uyandı. Kentin farklı noktalarına sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarla askeri ve lojistik tesisler vuruldu. Ukrayna Hava savunma sistemleri tarafından füzelerden bazıları etkisiz hale getirilirken, füzelerin düştüğü yerde ise patlamalar nedeniyle yangın çıktı.

Güney Operasyonel Komuta Subayı Vladislav Nazarov, şehrin farklı noktalarının vurulduğunu doğrulayarak, “Bugün savaşın 39’ncu günü. Rusya saldırmaya devam ediyor. Kritik önemi olan yerlere saldırdılar. Füzelerin bazılarını hava savunma sistemleri düşürdü. Bazılarının ise düştüğünü biliyoruz. Herhangi bir can kaybı yok. Bu saldırılar, sadece insanları baskı altında tutup korkutmak için yapılıyor. Biz buradayız. Ukrayna, topraklarını sonuna kadar koruyacak güce sahiptir” ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...