Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Zelenskiy ‘Erdoğan ile görüştüm’ deyip açıkladı: Türkiye tahliye için hazır

Zelenskiy ‘Erdoğan ile görüştüm’ deyip açıkladı: Türkiye tahliye için hazır
Fotoğraf Başlığı Zelenskiy ‘Erdogan ile görüstüm’ deyip açikladi: Türkiye tahliye için hazir

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ve Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu belirtti. Zelenskiy, bundan sonrası için Devlet Başkanı Vladimir Putin’den onay beklendiğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 41’inci gününde devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Mariupol’den tahliyeler konusunu görüştüğünü ve Türkiye’nin tahliyeler için hazır olduğunu ifade ederek, "Türkiye, Berdyansk Limanı’ndan Mariupol kahramanlarını (askerlerini) sağ ve yaralı olarak gemi yoluyla tahliye etmeye hazır. Türkiye’yle anlaştık. Ben Erdoğan ile konuştum, Erdoğan onunla (Putin) konuştu. Eğer yapabilirsek yakın zamanda sonucu göreceğiz. Eğer olmazsa Rusya Devlet Başkanı müsaade etmemiş olacak" dedi.

"ERDOĞAN PUTİN'LE KONUŞTU, ONUN ONAYINA BAĞLI"

Zelenski, Türkiye'nin Mariupol'daki yaralıları ve ölenleri gemilerle çıkarmaya hazır olduğunu ancak bu konuda diplomatik görüşmelerin sürdüğünü kaydetti. Zelenski, "Türkiye yaralıları ve ölüleri gemilerle Berdyansk'tan nakletmeye hazır. Mariupol'a yaklaşmaları imkansız. (Güvenlik nedeniyle) Buna izin vermeyiz. Berdyansk'tan nakledebilirler. Yani (yaralı ve ölülerin) Berdyansk'a götürülmeleri gerekiyor. Yaralıları ve ölüleri ( Mariupol'dan) çıkarmak için tüm altyapımız hazır. Putin'den onay bekliyoruz. Ben Erdoğan ile konuştum, Erdoğan onunla konuştu. Şimdi bu durum onun (Putin) onayına bağlı." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Mariupol'deki sivil ve yaralıların denizden tahliyesi konusunda gemi desteği verebileceklerini, bu kapsamda Rus ve Ukraynalı yetkililerle görüştüklerini söylemişti.

ARABULUCULUK SİNYALİ

Dün Ukrayna'nın Mariupol kentindeki duruma değinen Zelenski, bu şehrin kurtarılması ile ilgili bazı senaryolar üzerinde durduklarını dile getirmişti. Zelenski, "Mariupol'da durum en zor olanlardan biridir. Tüm senaryoları söyleyemem. Askerlerimizin desteklenmesi ile ilgiliyiz. Onlar için zor anlar. Türkiye'nin bu özel misyonda arabuluculuğu söz konusudur. Önümüzdeki günlerde belki de önümüzdeki saatlerde bu zor soruya bir cevap verebileceğiz" diye konuşmuştu.

BAKMADAN GEÇME
Zelenskiy, ‘2. dünya savaşı’na benzetip isyan etti: Kadın ve çocukları öldürüyorlar
HABER

Zelenskiy, ‘2. dünya savaşı’na benzetip isyan etti: Kadın ve çocukları öldürüyorlar

BAKMADAN GEÇME
Zelenskiy
HABER

Zelenskiy'den müzakere açıklaması: Başka seçeneğimiz yok

BAKMADAN GEÇME
Zelenskiy, Ruslardan kurtarılan Buça
HABER

Zelenskiy, Ruslardan kurtarılan Buça'da: Kritik Türkiye mesajı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.