Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Kongresinden Biden'a mektup: Ukrayna'ya Bayraktar TB-2 verin

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Kongresinden Biden'a mektup: Ukrayna'ya Bayraktar TB-2 verin

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Başkan Joe Biden'a Ukrayna'ya yardımların sürmesi için mektup yazdı. Mektupta, Ukrayna'ya Bayraktar TB-2 ve benzeri gelişmiş insansız hava araçları (İHA) temin edilmesi gerektiği vurgulandı.

Ukrayna, Bayraktar TB-2'ler sayesinde Rus ordusuna büyük kayıplar verdirdi. Bütün dünyanın konuştuğu yerli SİHA'lar ABD'nin de gündeminde... ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler, Silahlı Hizmetler ve İstihbarat komitesi üyesi 44 vekil imzasıyla ABD Başkanı Joe Biden'a 4 Nisan'da mektup gönderdi.

"UKRAYNA'YA YARDIMLAR SÜRMELİ"

Mektubun içeriği ortaya çıktı. Vekiller, ABD ve NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya yardımların sürmesi gerektiğini vurguladı. Rusya'ya karşı sahada avantaj sağlayabilmesi noktasında Ukrayna'ya özellikle hava savunması için 3 başlık altında savunma desteği yapılmasının önemine dikkat çekilen mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"BAYRAKTAR TB-2'LER RUSLARIN TAKTİKLERİNİ BOZACAKTIR"

(Ukrayna'ya) daha geniş kapsamlı İHA'ların verilmesi önemli. Ukrayna'ya daha uzun menzile sahip Bayraktar TB-2 gibi gelişmiş İHA'lar temin edilmesi, onların Rus tedarik hatlarını sekteye uğratmasına ve kuşatma taktiklerini bozmasına imkan verecektir.

"UÇAK VERİLMESİ GEREKLİ"

Ayrıca Stinger ve benzeri füzelerin temin edilmesi, Ukrayna ordusuna hava savunması noktasında önemli katkı sağlayacak. Ukrayna ordusuna savaş uçakları verilmesi gerekli. Karadan havaya füze sistemlerinin de Ukrayna için kritik.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...