Ukrayna Rusya'nın yeni hedefini açıkladı! Tanklar Donbas için harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Ukrayna Rusya'nın yeni hedefini açıkladı! Tanklar Donbas için harekete geçti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 49 gündür devam ediyor. Rus ordunun Ukrayna’nın başketi Kiev’e kadar ilerleyişi sonrası bölgede yoğun çatışma yaşanmıştı. Ukrayna halkı Kiev’de büyük bir direniş göstererek haftalarca süren kuşatmaya rağmen Ruslar kenti düşüremedi.

Ukrayna, Rusya’nın yeni hedefinin Donbas olduğu bildirildi. Ukrayna’dan yapılan yazılı açıklamada “Rusya Donbas'ta yeni bir saldırıya hazırlanıyor, tanklar ilerleyişe geçti" denildi.

Rusya’nın Kiev’i düşürmek için başlattığı ilerleme planı henüz sonuçlanmadı. Geçtiğimiz günlerde Rus ordsunun 13 kilometrelik konvoy oluşturduğu uydu görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesi yetkilileri, Rus tanklarının yeni bir saldırı için ilerlemeye başladığını söyledi.

ASKER SAYISINI ARTIRABİLİR

Rusya’nın Donbas bölgesinde 40 bin askeri bulunuyor ve bu sayıyı iki veya üç katına çıkarması bekleniyor. Putin, Ukrayna’nın doğusundaki savaşın yönetimini, daha evvel Suriye’de görev yapan  General Aleksandr Dvornikov'a vermişti.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da çatışmaların önümüzdeki haftalarda artacağını açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Rus saldırılarının güneydeki Herson ve Mikolaiv etrafında da çatışmalar yaşandığı bildirildi.

PUTİN’DEN ‘9 MAYIS’ EMRİ

Batı merkezli istihbarat raporlarına göre, Moskova’nın 9 Mayıs tarihine odaklandığı iddia ediliyor. Raporlara göre, Putin, 9 Mayıs'a kadar doğuda bir zafer kazanarak bunu Zafer Günü olarak kutlanan 9 Mayıs'ta Rus halkına ilan etmek istiyor.

Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda Nazi Almanyası’nın kayıtsız şartsız teslimiyetini imzaladığı tarih olan 9 Mayıs, Sovyetler Birliği tarafından Zafer Günü adıyla bayram olarak kutlanıyordu. Bu kutlama, Rusya Federasyonu tarafından devralındı. Ukrayna'daki birçok bölgeyi hedef alan Rusya'ya ait mühimmat deposu Ukrayna ordusu tarafından vuruldu.

Donbass bölgesinde bulunan ve havaya uçurulan mühimmat deposunun görüntülerini paylaşarak açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanlığı, "Rus işgalciler sivil yerleşim alanlarını vurarak insanları öldürmek için mühimmat depoladı. Doğu Operasyon Taktik Grubu bunu gördü ve büyük kalibreli topçu atışlarıyla vurdu. Düşmanlara ölüm yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...