Tüm dünyanın gözü Ukrayna’dayken Çin tehdidindeki Tayvan’dan kritik hamle!

Tüm dünyanın gözü Ukrayna’dayken Çin tehdidindeki Tayvan’dan kritik hamle!

DÜNYA Haberleri

Dünya Ukrayna-Rusya savaşına odaklanırken Tayvan’dan kritik bir hamle geldi. Çin tehdidi altında olan Tayvan’da halka hayatta kalma rehberi dağıtıldı.

Tüm dünya haftalardır Rusya-Ukrayna arasındaki savaşı takip ederken dünyanın bir diğer köşesinde kritik bir gelişme yaşandı. Çin işgaline karşı hazırlık yapan ada ülkesi Tayvan yönetimi, halka el kitabı dağıttı. İngiliz Daily Mail gazetesindeki habere göre Tayvan’da Çin işgaline nasıl hazırlanılacağına dair önerilerin yer aldığı 28 sayfalık hayatta kalma rehberi dağıtıldı.

HALKA HAYATTA KALMA REHBERİ DAĞITILDI

Haberde Tayvan ordusunun ilk kez böyle bir el kitabı yayınladığı belirtildi. Haliyle bu hamle ‘savaşa hazırlık’ olarak yorumlandı. Pekin yönetiminin benimsediği ‘Tek Çin’ ilkesine göre 24 milyon nüfuslu Tayvan’da Çin toprakları kabul ediliyor. Tayvan’ın kritik hamlesi sonrası ilk açıklama Savunma Bakanlığı sözcüsünden geldi. Sözcü Sun Li-fang, 28 sayfalık rehberin 'halkın bir askeri kriz veya doğal afette acil müdahale kılavuzu olarak kullanabileceği' bilgiler içerdiğini söyledi.

Tüm dünyanın gözü Ukrayna’dayken Çin tehdidindeki Tayvan’dan kritik hamle!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...