Macron'dan şaşırtan Rusya çıkışı: Biden'ın 'soykırım' sözlerini eleştirdi

Düzenleyen:
Macron'dan şaşırtan Rusya çıkışı: Biden'ın 'soykırım' sözlerini eleştirdi

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Joe Biden'ın Rusya'nın Ukraynalılara karşı ‘soykırım’ yaptığı yönündeki ifadelerini eleştirdi. Macron, sözlü gerilimlerin savaşın sona ermesine yardımcı olmayacağını söyledi.

ABD başkanı Joe Biden, Salı günü yaptığı açıklamada, "Putin'in Ukraynalı olabilme fikrini bile ortadan kaldırmaya çalıştığının giderek daha net hale geldiğini" belirtmişti. Ancak Emmanuel Macron, liderlerin kullandıkları dile dikkat etmesinin önemli olduğunu düşünüyor. Macron, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini ‘soykırım’ olarak nitelemeyi reddetti. Macron, açıklamasında, “Rusya'nın tek taraflı olarak en acımasız savaşı başlattığını, savaş suçlarının Rus ordusu tarafından işlendiğinin artık tespit edildiğini ve sorumluların bulunup adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyleyebilirim" dedi.

The Guardian’ın haberine göre, Ukrayna devlet başkanı Volodimir Zelenskiy, Estonya milletvekillerine ‘kanıt sunmadan’ Rusya'nın Ukrayna'da fosfor bombaları kullandığını ileri sürdü. Mariupol'deki Ukrayna kuvvetleri, bir insansız hava aracının şehre zehirli bir madde attığını söyledi. Ancak Rusya'nın yasaklı kimyasal silah kullandığı iddiaları bağımsız uzmanlar tarafından henüz doğrulanmadı.

UKRAYNA'NIN DOĞUSUNDA SAVAŞIN SEYRİ DEĞİŞEBİLİR

Rus birlikleri, sert direniş ve lojistik sorunlarla karşılaşarak Kiev çevresinden büyük ölçüde çekilirken, batılı yetkililer ve analistler işgal kuvvetlerinin doğuda büyük bir taarruza hazırlandığını söylüyor. Askeri uzmanlar, yerel destek, lojistik, bölgedeki arazi ve Moskova'nın yeni atadığı general Aleksandr Dvornikov'un işgali hızlandıracağını düşünüyor. 

Rusya'nın Kiev çevresinden geri çekilmesiyle katledilen çok sayıda sivilin de tespiti başladı. Kiev bölge polis şefi bugün yaptığı açıklamada, başkent çevresinde 720 ceset bulunduğunu ve 200'den fazla kayıp olduğunu söyledi. Moskova tüm vahşet iddialarını reddetti ve Vladimir Putin raporları 'sahte' olarak tanımladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...