Politico: Beyaz Saray Kiev'e ziyaret planlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Politico: Beyaz Saray Kiev'e ziyaret planlıyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD Ukrayna’ya destek için üst düzey bir heyeti Kiev’e göndermeyi planlıyor. Heyette Biden ya da Kamala Harris’in de olması bekleniyor.

 

Politico dergisi Beyaz Saray'ın, ABD’nin desteğini bildirmek üzere Ukrayna’nın başkenti Kiev’e üst düzey bir heyet göndermeyi planladığını yazdı 

Heyette Devlet Başkanı Joe Biden veya Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de olabileceği ifade ediliyor. Ziyaret gerçekleşirse Biden, şimdiye kadar hep telefonla görüştüğü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bu sefer yüz yüze görüşecek.

Amerikalı yetkililer, Biden veya Harris yerine Dışişleri Bakanı Antony Blinken veya Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kiev’e gitmesinin daha yüksek ihtimal olduğunu ifade ettiler.

Geçtiğimiz hafta İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Avusturya, Avrupa Komisyonu, Polonya, Litvanya ve Letonya liderleri Kiev’i ziyaret etmişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...