Parkinson hastalarına yüksek teknolojili saat! Doktorlar saat vasıtasıyla hastalarını uzaktan takip edecek

Düzenleyen:
Parkinson hastalarına yüksek teknolojili saat! Doktorlar saat vasıtasıyla hastalarını uzaktan takip edecek

DÜNYA Haberleri

Parkinson hastalarının hayatını kolaylaştırmak üzere yüksek teknolojili bir saat geliştirildi.

Doktorlar, Avustralyalı bir firma tarafından üretilen saati kullanarak hastalarını uzaktan takip edebiliyor. 175 sterlinlik (3.350 TL) cihaz, doktorlara kullanıcının nasıl hareket ettiğini ve ne şekilde uyuduğunu gösteriyor. Bu iki faktör, dejeneratif beyin hastalığının en önemli göstergeleridir. Hasta aşırı hareket ediyor veya daha az uyuyorsa, doktorlar ilacını değiştirmeye karar verebilir veya durumun kötüleşmesini durdurmak için fizyoterapi önerebilir. Cihaz ayrıca hastalara günlük ilaçlarını almalarını hatırlatmak için sesli uyarı da veriyor.

VERİLER CİHAZA KAYDEDİLİP 6 AY SONRA DOKTORA GÖNDERİLECEK

İngiltere’de deneme kapsamında önce Plymouth Trust Üniversite Hastaneleri’nde iki yüz hastaya verilen cihazın yakında  140.000 hastaya verilmesi planlanıyor. Saat, bir Apple Watch'ta bulunanlara benzer şekilde, cihazdaki sensörler aracılığıyla bilgileri kaydedip 6 ay sonra doğrudan doktora veri göndermek üzere programlanmış

Parkinson hastalığı, beynin bölümlerinin giderek hasar gördüğü bir durumdur.

Zamanla hastalarda genellikle elde olmadan titreme, yavaş hareket ve eklemlerde kilitlenme görülür. Tedavisi mümkün olmayan bu hastalığı neyin tetiklediği bilinmiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...