Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Biden'dan 'enflasyon ve akaryakıt zamları açıklaması: Putin'i işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Biden'dan 'enflasyon ve akaryakıt zamları açıklaması: Putin'i işaret etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Joe Biden, ABD'de son dönemde artan enflasyonun ve yükselen akaryakıt fiyatlarının büyük oranda sorumlusunun Ukrayna'ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olduğunu ileri sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ülkede son dönemde artan enflasyonun ve yükselen akaryakıt fiyatlarını faturasını Putin'e kesti. Biden, "Çok açık konuşalım, ülkede şu anda artan fiyatların sorumlusu COVID-19 ve Vladimir Putin'dir." dedi.

SORUMLU COVID-19 VE PUTİN

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkede son dönemde ailelerin artan fiyatlarla mücadele ettiğinin farkında olduklarını söyledi. Biden, "Akaryakıt fiyatları arttığında bunu hisseden aile büyüğüdür. Çok açık konuşalım, ülkede şu anda artan fiyatların sorumlusu COVID-19 ve Vladimir Putin'dir." ifadelerini kullandı.

Putin'in Ukrayna'ya yönelik açtığı savaşın tüm dünyada akaryakıt ve gıda fiyatlarını artırdığını vurguladı.

"Bunun sonuçlarını en son açıklanan enflasyon verisinde gördük. Geçen ay enflasyondaki artışın yüzde 70'i Putin'in savaşının akaryakıt ve diğer enerji fiyatlarına etkisinin bir sonucuydu."

Biden, artan fiyatları düşürmek için elinden geldiğini yaptığını belirterek, bu çerçevede petrol üreticileri ile görüştüğünü ve ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden günlük 1 milyon varil petrolü piyasaya saldıklarını anımsattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...